Προχωράει η πληρωμή και της Εξισωτικής Αποζημίωσης  

Ξεκινάει τελικά και η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης το απόγευμα της Παρασκευής 22/12, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ypaithros.gr, αφού ολοκληρώθηκε η πληρωμή της Αναδιανεμητικής, της ειδικής Ενίσχυσης για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας και τα υπόλοιπα της Βασικής έτους 2023.  

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα αρχικά μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.  

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε :

Προσπάθεια καταβάλλεται, όπως πρώτη αποκαλύπτει η «ΥΧ» στο σημερινό της φύλλο, να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 22/12 και η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2023. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η απόφαση αποδέσμευσης χρημάτων έχει πάρει την υπογραφή από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάση.   

Ωστόσο, μέχρι αυτήν τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν ο χρόνος επαρκεί ώστε η πίστωση των χρημάτων να πραγματοποιηθεί σήμερα. Όλα θα κριθούν μέσα στην επόμενη ώρα, καθώς πρέπει να ακολουθηθούν τρία σημαντικά βήματα για την πίστωση ποσού 252 εκατ. ευρώ, με πρώτο την μεταφορά των πόρων από την Τράπεζα της Ελλάδας στο λογαριασμό του υπουργείου και του Οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση, η πληρωμή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023.  

Έγκριση  

Θυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη 21/12 εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ, η διάθεση πίστωσης ποσού 252 εκατ. ευρώ, που κατανέμεται στις τρεις δράσεις 1, 2 και 3 της Παρέμβασης, ως εξής:  

  1. Δράση 1 «Αντισταθμιστική ενίσχυση σε ορεινές περιοχές», 180 εκατ. ευρώ   
  2. Δράση 2 «Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών», 61 εκατ. ευρώ   
  3. Δράση 3 «Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα», 11 εκατ. ευρώ.    

Δημοσιοποιήθηκε η τελική κατάταξη των παραγωγών στην παρέμβαση της Εξισωτικής

Για την έγκυρη ενημέρωσή σας παραμείνετε συντονισμένοι με το ypaithros.gr, που θα επανέλθει με νεότερες και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες για την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης