Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Ιούνιο και στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Ιούνιο, με μερίδιο αγοράς που έφθασε το 26,4% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη σε όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους, με μερίδιο 24,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 769,14 εκ.ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,4% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 11%.

Στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 5,25 δισ.ευρώ, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,3% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12,1%.

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τρία τελευταία χρόνια και με σταθερή άνοδο μεριδίων από το 10% του 2017. Το 2021, η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 7 δισ.ευρώ και είχε μερίδιο αγοράς άνω του 20%, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για τον μήνα Ιούνιο και για το πρώτο εξάμηνο του έτους