Αυτό το άρθρο είναι 8 μηνών

Στηρίζει τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο σύλλογος εργαζομένων του

01/11/2023
3' διάβασμα
stirizei-ton-opekepe-o-syllogos-ergazomenon-tou-256749

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στον Οργανισμό το τελευταίο διάστημα παίρνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων: «εδώ και περίπου τέσσερις μήνες ο ΠΣΕ, έχει αποστείλει επιστολή – πρόσκληση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη, ζητώντας του συνάντηση, εκθέτοντάς του προβλήματα που πιστεύουμε ότι επηρεάζουν την λειτουργία του Οργανισμού αλλά και παραθέτοντας μια σειρά από αιτήματα.

Όλο αυτό το διάστημα αν και υπήρξαν ραντεβού που κλείστηκαν επανειλημμένα με στελέχη του Υπουργείου – ποτέ με τον ίδιο τον Υπουργό – ακυρώθηκαν όλα με διαφορετικές κάθε φορά αφορμές.

Ενώ όλο αυτό το διάστημα ο κ. Αυγενάκης δεν έβρισκε χρόνο να συναντηθεί με τον Σύλλογο Εργαζομένων, δεν έχανε ευκαιρία να εξαπολύει κατηγορίες κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και των εργαζόμενων του. Μάλλον οι έννοιες, έντιμος και ειλικρινής διάλογος και αγαστή συνεργασία για τα οποία μιλούσαμε εμείς δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο του κ. Υπουργού.

Αποκορύφωμα της “δημοκρατικής” τακτικής του κ. Αυγενάκη είναι το γεγονός ότι μετά την πληρωμή της προκαταβολής του 2023 όταν και ζήτησε την παραίτηση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, έφτασε στο σημείο να ζητήσει μέσω του Γενικού Γραμματέα κ. Στρατάκου την παραίτηση και του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ.. Δηλαδή του μέλους που είναι αιρετός και όχι διορισμένος, που ο ρόλος του στην ουσία δεν είναι η συνδιοίκηση αλλά ο εργατικός έλεγχος.

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται εκπρόσωπο στο ΔΣ για να έχουν εικόνα και ενημέρωση για το τι γίνεται, τι λέγεται και τι αποφασίζεται εκεί και αυτό είναι ένα δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους. Εκτός αν θέλουμε να δημιουργήσουμε προηγούμενο και προβαίνουμε σε ένα τέτοιου είδους θεσμικό ατόπημα».

Μάλιστα, όπως αναφέρει παρακάτω η ανακοίνωση: «Επιχειρείται ή είναι η ιδέα μας η συσσωρευμένη οργή των αγροτών, πυρόπληκτων, πλημμυροπαθών και μη, να στραφεί κατά του Οργανισμού μας για να κρυφτούν οι ευθύνες Κυβέρνησης και Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου;

Τέλος, o Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους του οργανισμού: «σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να προστατεύσουμε το εργασιακό μας περιβάλλον. Εμείς γνωρίζουμε καλά και την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία και τα έχουμε βγάλει πέρα σε εκατοντάδες ελέγχους, γνωρίζουμε όμως ότι και σε συνθήκες που διακυβεύονται τα δικαιώματά μας πρέπει να συσπειρωνόμαστε και να αντιδρούμε μαζικά. Το έχουμε πράξει πολλάκις στο παρελθόν, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί».

ΓΡΑΦΕΙ: