Στο «περίμενε» για τα χρωστούμενα οι τευτλοπαραγωγοί

Δεσμεύσεις για άμεση πληρωμή των 5 εκατ. και των υπολοίπων της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης

Στο «περίμενε» για τα χρωστούμενα οι τευτλοπαραγωγοί
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στην αναμονή, για την καταβολή των oφειλομένων από την πρώτη ύλη που παρέδωσαν πέρυσι την ΕΒΖ αλλά και των υπολοίπων από την ολοκληρωμένη διαχείριση του 2012 και του 2013, εξακολουθούν να βρίσκονται οι τευτλοκαλλιεργητές, λίγες εβδομάδες προτού ξεκινήσει η συγκομιδή της φετινής παραγωγής.

Μετά την έγκριση από το ΔΣ της βιομηχανίας του σχεδίου αναδιάρθρωσης, φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την εξόφληση των παραγωγών. Αυτό, τουλάχιστον, διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός Οικονομίας, Θεοδώρα Τζάκρη, σημειώνοντας ότι είναι ζήτημα ημερών «να εκταμιευτεί η πρώτη δόση των 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή των οφειλών». Η υπουργός δεσμεύθηκε, επίσης, ότι ως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα από τις ολοκληρωμένες διαχειρίσεις των ετών 2012 και 2013, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Οι καλλιεργητές παραμένουν δύσπιστοι. «Από υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλές, τώρα περιμένουμε πράξεις. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να συγκομίσουμε την παραγωγή που σπείραμε με ελπίδες και καλή διάθεση. Παρά τα προβλήματα, φέτος σπάρθηκαν περί τα 69.000 στρέμματα. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά ως τα Χριστούγεννα, είμαστε διατεθειμένοι να ξαναβάλουμε τεύτλα», λέει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης.

  • Γιάννης Τσατσάκης

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-