Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε»

Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε»

Κεντρικό τους σύνθημα, το «Παραιτηθείτε» και οι τρεις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στην αντικυβερνητική διαδήλωση – σύμφωνα με το κάλεσμά τους στα social media – «ούτε χρώματα», «ούτε κόμματα», «ούτε συνδικάτα».

Ωστόσο, στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιείται την Τετάρτη 15/6 η συγκέντρωση, εμφανής είναι η παρουσία προσώπων που δεν έχουν κρύψει την κομματική τους ταυτότητα. Από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον γνωστό δικηγόρο – και από την πορεία του στο ΠΑΣΟΚ – Αντώνη Βγόντζα, τον πρώην υπουργό Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, την δημοσιογράφο και πρώην εκπρόσωπο τύπου της Αμφίπολης Άννα Παναγιωταρέα, τον Θάνο Τζήμερο και φυσικά τους διοργανωτές.

Από την προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα συγκέντρωση – μετά την αλλαγή ώρας λόγω της στάσης εργασίας των ΜΜΜ – δεν έλειψε η μουσική, από Σοφία Μπέλλου μέχρι Μπιθικώτση.

Οι διοργανωτές επέλεξαν περισσότερο να αναμεταδίδουν δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και να ακούγονται οι πολύχρωμες σφυρίχτρες των διαδηλωτών.