Στους αγρότες αφιέρωσε το βραβείο κινηματογράφου η Κατρίν Ντενέβ

Στους αγρότες αφιέρωσε το βραβείο κινηματογράφου η Κατρίν Ντενέβ
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σε όλους τους αγρότες της Γαλλίας αφιέρωσε στις 14/10 το τιμητικό βραβείο κινηματογράφου «Prix Lumiere 2016» η διεθνούς φήμης Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, κατά την διάρκεια του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumière, στη Λυών.

Η ηθοποιός, 72 ετών σήμερα, είναι η πρώτη γυναίκα που παραλαμβάνει αυτό το τιμητικό βραβείο αφιερωμένο στις μεγάλες προσωπικότητες της έβδομης Τέχνης.

Συγκινημένη, παρέλαβε το βραβείο από τον Ρομάν Πολάνσκι. «Να είσαι εδώ ανάμεσα σε όλους τους φίλους σου.. είναι, όπως και να έχει, αρκετά συγκινητικό για μένα» τόνισε. «Και από όλες τις ταινίες που επέλεξα για να προβληθεί στη Λυών, είναι μία ταινία του Raymond Depardon, που ονομάζεται «Προφίλ αγροτών» (Profils paysans). Αφιερώνω λοιπόν αυτό το βραβείο σε όλους τους αγρότες της Γαλλίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την έκπληξη όλων των παρευρισκόμενων.  

Η εφημερίδα «La Croix» ανέφερε πως η ηθοποιός έκανε αυτή την επιλογή για να υπενθυμίσει «τις συχνές αυτοκτονίες που καταγράφονται σε αυτό τον τομέα, την μοναξιά αυτών των ανθρώπων στον αγώνα της επιβίωσης, αλλά και να εκφράσει την ανησυχία της για το μέλλον τους». Και η ηθοποιός διευκρίνισε «επιπλέον, ένας πολύ καλός μου φίλος είναι αγρότης».

Πηγή: festival-lumiere.org / lafranceagricole.fr 

-Διαφήμιση-