Στροφή στα εγχώρια προϊόντα κάνει η Ρωσία

Στροφή στα εγχώρια προϊόντα κάνει η Ρωσία
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η απαγόρευση της Ρωσίας για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ, καθώς και οι κυρώσεις της έναντι των τουρκικών αγροτικών προϊόντων είχε ως αποτέλεσμα οι Ρώσοι καταναλωτές να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε εγχώρια αγροτικά προϊόντα, όπως λαχανικά θερμοκηπίου, που παράγονται στη Ρωσία.

Τα εγχώρια λαχανικά θερμοκηπίου ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφουν αυξημένη ζήτηση. Πολλοί επενδυτές ενδιαφέρονται πλέον για τον αγροτικό τομέα, ενώ ο αριθμός των εκτάσεων θερμοκηπίου στη χώρα συνεχώς μεγαλώνει.

Σύμφωνα με το γραφείο ΟΕΥ στη Μόσχα, η εταιρεία «Greenhouse» θα κατασκευάσει αρχικά 24 εκτάρια θερμοκηπίων στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που θα παράγουν 19.300 τόνους λαχανικά, και στη συνέχεια η έκταση αυτή θα αυξηθεί σε 108 εκτάρια, με παραγωγή λαχανικών, που θα φθάσει τους 95.000 τόνους.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, την οποία ενέκρινε η περιφερειακή κυβέρνηση της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ, με κόστος 20-25 δισ. ρούβλια.

Οι εργασίες της εν λόγω επένδυσης έχουν ήδη αρχίσει σε έκταση μισθωμένη από την κυβέρνηση για 49 έτη, ενώ η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί το 2017 και εξ ολοκλήρου το έργο το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου ΟΕΥ, αυτού του είδους οι αγροτικές δραστηριότητες έχουν την κρατική υποστήριξη, η οποία αν συνεχιστεί θα έχει ως αποτέλεσμα η Ρωσία να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της σε λαχανικά θερμοκηπίων έως το 2020, ενώ οι εκτάσεις θερμοκηπίων θα ανέλθουν σε 3.500 εκτάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονο είναι και το ενδιαφέρον των παραγωγών για την αγροτική αυτή δραστηριότητα, αφού η στήριξη που παρέχει το κράτος σε επενδύσεις στον τομέα αυτόν είναι σημαντική και μπορεί να ανέλθει και στο 20% του κόστους του έργου.

-Διαφήμιση-