Σχέδια Βελτίωσης: Αναβαθμίστηκε το ΠΣΚΕ, ποιες προσθήκες έγιναν

Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ προς τους μελετητές το ΠΣΚΕ αναβαθμίστηκε ώστε να προχωρήσουν οι αιτήσεις υποψήφιων δικαιούχων που έχουν ξεκινήσει από προχθές Τετάρτη 15/3. Στο σημερινό φύλλο της «ΥΧ» δημοσιεύεται πλούσιο ρεπορτάζ με ενδιαφέροντα σημεία της πρόσκλησης που πριμοδοτούν παραγωγούς με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση της ΕΥΕ ΠΑΑ αναφορικά με τις προσθήκες στο ΠΣΚΕ και την επίλυση των αποριών των μελετητών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για το ΠΣΚΕ:

«Συνάδερφοι καλησπέρα,
 
Με τη σημερινή αναβάθμιση του ΠΣΚΕ θα υπάρχουν διαθέσιμες οι οδηγίες υποβολής της αίτησης στήριξης και τα υποδείγματα

  • των υπεύθυνων δηλώσεων
  • της βεβαίωσης τήρησης των κοινοτικών προτύπων
  • των συγκριτικών πινάκων “λειτουργικότητας” / “λειτουργικότητας και προδιαγραφών”

Το θεσμικό πλαίσιο για τη δράση 4.1.5 (427 ΥΑ και 534 Πρόσκληση) θα αναρτηθεί τόσο στο www.minagric.gr  όσο και στο www.agrotikianaptixi.gr. Επιπλέον στο www.agrotikianaptixi.gr θα μπορείτε να βρείτε το αρχείο των τυπικών αποδόσεων για το έτος 2022 στο οποίο αναφέρονται και οι προτεραιότητες του ΠΑΑ και των Περιφερειών.
 
Το αρχείο για το TEReS μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο: www.metro121.gr/teres.zip
 
Παρακαλούμε, πριν την υποβολή αποριών να έχετε ανατρέξει σχετικά στο θεσμικό πλαίσιο του μέτρου καθώς επίσης και στις οδηγίες υποβολής. Εάν μετά την ολοκλήρωση της κατανόησης του θεσμικού πλαισίου και των οδηγιών υποβολής εξακολουθούν να υπάρχουν απορίες παρακαλούμε όπως τις απευθύνετε αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email [email protected] με κοινοποίηση στο [email protected]. Ερωτήματα που τίθενται μέσω μέσων δικτύωσης (messenger, viber, whatsup, facebook κ.λπ.) δεν θα απαντώνται.
 
Σημειώνεται ότι τα ερωτήματά σας πρέπει να είναι συγκεκριμένα και να αναφέρετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη καλύτερη κατανόηση του θέματος (π.χ. απόσπασμα θεσμικού πλαισίου, κωδικός ΣΒΕΛ2, οθόνες ΠΣΚΕ κ.λπ.)».
 
 Εκτενές ρεπορτάζ για τα Σχέδια Βελτίωσης στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί σήμερα 17/3 στα περίπτερα