Σχέδια Βελτίωσης: Τελικά δεκαπενθήμερη η παράταση – Τι προβλέπεται για τις αποοριστικοποιήσεις

Τελικά η παράταση που θα δοθεί από το ΥΠΑΑΤ για την υποβολή αιτημάτων ενίσχυσης του προγράμματος των «μικρών Σχεδίων Βελτίωσης» θα είναι δεκαπενθήμερη (έως τις 31/05/2023) όπως ενημερώνει τους μελετητές η ΕΥΕ ΠΑΑ παραπέμποντας στη σχετική τροποποίηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» στο τραπέζι είχε πέσει σενάριο για μεγαλύτερη παράταση, μέχρι έναν μήνα, αλλά τελικά επικράτησε η επιλογή της επέκτασης της προθεσμίας κατά δύο εβδομάδες, χωρίς βέβαια να αποκλείεται μια ακόμα χορήγηση παράτασης, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Στην τροποποίηση αναφέρεται και η προθεσμία των αιτημάτων αποοριστικοποίησης. Ακολουθεί αναλυτικά η ενημέρωση της υπηρεσίας:

Σας στέλνουμε τη 2η Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 534/13-3-2023 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 στο Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.»

Μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Με τη δεύτερη τροποποίηση δίνεται παράταση στην υποβολή των αιτήσεων στήριξης έως τις 31.5.2023 και ώρα 13:00 ενώ αιτήματα αποριστικοποίησης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 29/5/2023 και ώρα 13:00 ύστερα από υποβολή αιτήματος στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ. Προσοχή,όποια αίτηση στήριξης αποριστικοποιηθεί θεωρείται ως μηδέποτε υποβληθείσα εκτός και αν οριστικοποιηθεί ξανά.