Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των αγροτών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των αγροτών

Ειδικό καθεστώς για τους αγρότες, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ των νέων ασφαλιστικών κατηγοριών αλλά διατήρηση της ελάχιστης εισφοράς πολύ κοντά στα σημερινά επίπεδα προβλέπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αλλαγές αναμένεται να ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή ούτως ώστε να αποτυπωθεί εκεί το σωρευτικό αποτέλεσμα των αλλαγών στο εισόδημα των μη μισθωτών. Το αποτέλεσμα αυτό, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα έχει θετικό πρόσημο σε κάθε περίπτωση.

Παρά τα δημοσιεύματα και τη φιλολογία των τελευταίων ημερών, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν στην «ΥΧ» ότι δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο εξομοίωσης του ασφαλιστικού καθεστώτος των ασφαλισμένων του π.ΟΓΑ με εκείνο των ελεύθερων επαγγελματιών. Αντίθετα, όπως προσθέτουν, υπήρχε εξαρχής εδική μέριμνα για την καθιέρωση ενός χαμηλού ασφάλιστρου για τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την κατώτατη εισφορά στην εφημερίδα «Ύπαιθρο Χώρα» που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.