Συγκροτείται σε σώμα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

Οι εκλεγέντες και το φαβορί για την προεδρία

Σε σώμα πρόκειται να συγκροτηθεί αύριο το νέο ΔΣ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα, όπου 118 αντιπρόσωποι Μελισσοκομικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο τοπικό Επιμελητήριο, στο οποίο στήθηκαν οι κάλπες. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι εξής: Δημητρόπουλος Αναστάσιος (72 ψήφοι) από την Αχαΐα, Γαβρηιλίδης Γεώργιος (57 ψήφοι) από την Κοζάνη, Βρασταμνός Γεώργιος (52 ψήφοι) από τη Χαλκιδική, Τρουλίδης Θωμάς (50 ψήφοι) από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, Λεονταράκης Κωνσταντίνος (49 ψήφοι) από την Ανατολική Κρήτη, Νικόπουλος Αθανάσιος (48 ψήφοι) από την Καρδίτσα, Σαρούδης Πέτρος (43 ψήφοι) από τη Λάρισα, Παπιώτης Γεώργιος (43 ψήφοι) από τη Λιβαδειά, Κρασάς Κωνσταντίνος (43 ψήφοι) από το Λασίθι, Μαριδάκης Γεώργιος (39 ψήφο) από τα Χανιά και Κυριαζής Κωνσταντίνος (38 ψήφοι) από τα Ιωάννινα.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι εξής: Κωνσταντινής Σταύρος από την Πρέβεζα, Πανταζής Πέτρος από τη Λάρισα και Σούλιος Σωτήρης από την Ελασσόνα. Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι στις εκλογές ήταν 21, ενώ η θητεία της νέας διοίκησης θα είναι τριετής.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ πρόκειται να συνεδριάσουν αύριο, Σάββατο 6/4 (επίσης στη Λάρισα), ενώ την προεδρία διεκδικούν ο πρώτος σε σταυρούς, Τάσος Δημητρόπουλος από την Αχαΐα, και ο Κωνταντίνος Λεονταράκης, ο οποίος εκτός από το κρητικό μπλοκ φέρεται να έχει τη στήριξη τριών ακόμη συμβούλων από άλλες περιοχές, οι οποίοι του δίνουν βραχεία κεφαλή στη μάχη των συσχετισμών.

Ευχή όλων, η νέα διοίκηση να καταφέρει να βάλει σε ήρεμα νερά την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, σε μία δύσκολη περίοδο για τους μελισσοκόμους, αλλά και για τον κλάδο, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει ταλανιστεί από εσωτερικές έριδες και διχαστικές αντιλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Διοίκηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ποντίκη, είχε παραιτηθεί και ακολούθησε η εκλογή προσωρινής διοικούσας επιτροπής (17/2), η οποία είχε ως αποστολή να οδηγήσει τον κλάδο σε εκλογές, όπερ και εγένετο την περασμένη Κυριακή. Επίσης, και η προεκλογική περίοδος είχε χαρακτηρισθεί από καταγγελίες, έντονο παρασκήνιο και τεταμένο κλίμα.