Σύλληψη και πρόστιμο 33.000 ευρώ για κακοποίηση αλόγου

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και με πρόστιμο που φτάνει τις 33.000 ευρώ βρέθηκε ένας 32χρονος άντρας στο Ηράκλειο, που συνελήφθη για κακοποίηση αλόγου.

Το άλογο βρέθηκε υποσιτισμένο, δεμένο σε δέντρο και κακοποιημένο, με αιμορραγία και μόλυνση στο αριστερό πίσω άκρο, ενώ
 έλειπε ολόκληρη η οπλή του. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά βάρβαρης πράξης, που ονομάζεται παστούρωμα και έχει να κάνει με το δέσιμο των ποδιών του αλόγου.

Μέλη του ζωοφιλικού σωματείου “Ζωφόρος”, που εδρεύει στο Ηράκλειο μετέβησαν στον Άγιο Σύλλα, όπου βρισκόταν το άλογο, συνοδεία αστυνομικών και κτηνιάτρου. Αφού περιποιήθηκαν τα τραύματα του αλόγου, η ηλικία του οποίου είναι περίπου στα 10 χρόνια, προχώρησαν σε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του, ο οποίος οδηγείται στο αυτόφωρο με την κατηγορία του βασανισμού ζώου, ενώ του επιβλήθηκε και υψηλότατο διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ζωφόρου, “όλα συντονίστηκαν και οργανώθηκαν χάρη στην Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα στον αστυνομικο Διευθυντή Νίκο Χρυσάκη και το διοικητή του Α.Τ. Αγ Μύρωνα Εμμανουήλ Ρινακάκη, που δίνουν παράδειγμα συνεπείας και ενσυναισθησης τηρώντας στο έπακρο τις Άξιες για τις οποίες υπάρχει το λειτούργημα τους”.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η εξασφάλιση της ζωής του αλόγου, για την οποία ο σύλλογος “Ζωφόρος” ζητά τη συνδρομή όσων δύνανται να συνεισφέρουν, καθώς η αποκατάσταση του ποδιού του αλόγου είναι κοστοβόρα. Για στήριξη εδώ :https://www.zophoros.gr/donate/

Πηγή: ertnews.gr