Συναγερμός στην Εύβοια: 18 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Ψαχνά – Αύριο στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Δεκαοχτώ εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην εταιρεία Αγγελάκης στα Ψαχνά Ευβοίας.

Τα 15 κρούσματα αφορούν αλλοδαπούς και τα 3 καταγράφονται σε Έλληνες.

Πρόκειται για τις επαφές του Ινδού του πρώτου κρούσματος, που εντοπίστηκαν μετά από ιχνηλάτηση και τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr αύριο στην περιοχή θα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιούν τεστ για να περιορίσουν την μεγάλη κινητικότητα του ιού SARS-CoV-2.

Η δράση αυτή θα συνεχιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της Εύβοιας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Διοίκηση της εταιρείας “Αγγελάκης” στο Eviatop: “Kινητοποιηθήκαμε άμεσα και ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, για τα κρούσματα covid σε εργαζόμενους”

Υπευθυνότητα επέδειξε η εταιρεία Αγγελάκης στην οποία παρουσιάστηκαν κρούσματα covid σε εργαζόμενους και η συνεργασία της Διοίκησης με τις αρμόδιες αρχές ήταν άριστη, σύμφωνα τόσο με το Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, όσο και με τον εντεταλμένο σύμβουλο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε θέματα covid Ανδρέα Τοουλιά. Το Eviatop επικοινώνησε με τη Διοίκηση της Εταιρείας Αγγελάκη και όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, «Από την πρώτη στιγμή, μόλις ενημερωθήκαμε για τα 2 κρούσματα εργαζομένων στην εταιρεία μας, ινδικής καταγωγής, τα οποία βγήκαν θετικά μετά από τεστ στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, κινητοποιηθήκαμε άμεσα και ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές. Προχωρήσαμε με βάσει τα πρωτόκολλα, υπεβλήθησαν σε rapid test όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας και από αυτά προέκυψε ότι 16 εργαζόμενοι είναι θετικοί στον covid. Είναι ασυμπτωματικοί και βέβαια έχουν τεθεί σε καραντίνα. Η εταιρεία μας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες, αφού αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων». Να σημειωθεί ότι έγιναν περισσότερα από 100 τεστ και με κόστος της εταιρείας

Πηγή: newsbeat.gr , eviatop.gr