Συνάντηση Αποστόλου με Επιτροπή Μπλόκων: Ακατάσχετο 1.225 ευρώ το μήνα για τους αγρότες

Συνάντηση Αποστόλου με Επιτροπή Μπλόκων: Δεν θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε ανέλπιστα καλό κλίμα φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι συνεργάτες του υπουργού, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, τέθηκαν επί τάπητος τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής αλλά και επιπλέον προβλήματα που αφορούν την προοπτική του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. «Από τη μεριά της ηγεσίας, αν εξαιρέσουμε τη δέσμευση για ακατάσχετο στα 1.225 ευρώ ανά μήνα, που θα ισχύσει μέχρι τέλος του χρόνου, και πως ο ΕΝΦΙΑ δεν θα αυξηθεί στα αγροτεμάχια, τις υπόλοιπες δεσμεύσεις και υποσχέσεις τις είχαμε ακούσει και πριν συναντηθούμε», τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας. «Ως εκ τούτου, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, δεδομένου ότι η καρδιά των αιτημάτων, όπως είναι οι εγγυημένες τιμές, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΛΓΑ, η μείωση της τιμής του πετρελαίου κ.λπ., αιτήματα που θεωρούμε ότι είναι αιτήματα ζωής, δεν ικανοποιήθηκαν. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Θα μεταβούμε στα μπλόκα για ενημέρωση και θα αποφασίσουμε με ποια μορφή θα συνεχίσουμε», κατέληξε.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Συνάντηση Αποστόλου με Επιτροπή Μπλόκων: Δεν θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια

Από την πλευρά του, ο Β. Αποστόλου έκανε λόγο για εποικοδομητικό διάλογο πάνω στα προβλήματα της αγροτιάς αλλά και στις δυνατότητες του υπουργείου να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. «Πάντα μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας που βιώνουμε, τόσο από την πλευρά της ΚΑΠ όσο και των μνημονιακών δεσμεύσεων, ανακοινώσαμε ορισμένες παρεμβάσεις που θεωρούμε ότι είναι σημαντικές αυτή την ώρα για τον αγροτικό χώρο», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανακοίνωσε:

  • Τον προσδιορισμό του ακατάσχετου για τους λογαριασμούς των αγροτών στο ύψος των 15.000 ευρώ το χρόνο.
  • Την ένταξη και των επιδοτήσεων του λεγόμενου «πρασινίσματος» στις χορηγήσεις μέσω της «κάρτας του αγρότη», γεγονός που διευρύνει περίπου κατά 30% τις δυνατότητες ρευστότητας.
  • Την έναρξη εντός των επόμενων ημερών των συμψηφισμών, έτσι ώστε να καταβληθεί η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για τα έτη 2015 και 2016, συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ.
  • Την επέκταση του αγροτικού εργοσήμου σε όλες τις εποχικού χαρακτήρα αγροτικές εργασίες, καθώς και στους μετακλητούς αλλοδαπούς εργάτες γης.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι:

  • Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης του ΕΝΦΙΑ, αλλά ούτε και συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια.
  • Τα ασφάλιστρα των αγροτών αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών.
  • Δεν θα περικοπεί καμιά αγροτική σύνταξη για όσους συνταξιούχους συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται για το μεταβατικό διάστημα μέχρι το 2024.

 

 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress