Συνάντηση Βορίδη-Αρναουτάκη: Δρομολογούνται τρία σημαντικά θέματα για τους αγρότες

Συνάντηση Βορίδη-Αρναουτάκη: Δρομολογούνται τρία σημαντικά θέματα για τους αγρότες

Τρία σημαντικά θέματα για τους αγρότες της Κρήτης δρομολογούνται, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 18/6 στην Αθήνα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα, Μανώλη Χνάρη.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος ο φάκελος διεκδίκησης αποζημιώσεων για τις πληγείσες καλλιέργειες της Κρήτης, λόγω της κλιματικής αλλαγής, που αφορά κυρίως τη μεγάλη ζημιά από το δάκο την περασμένη ελαιοκομική περίοδο, και θα σταλεί στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έκανε αποδεκτή πρόταση της Περιφέρειας να προχωρήσει η αναμπέλωση, σημειώνοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ αποδέχθηκε και θα προχωρήσει κανονικά η απόσταξη τη φετινή χρονιά.

«Πρόκειται για εξελίξεις που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα στο νησί. Είμαστε σε συνεργασία με τον Υπουργό, για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και των αγροτών μας. Θα προχωρήσει η απόσταξη και η αναμπέλωση ενώ ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των ζημιών φεύγει για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Πηγή: ert.gr