Συνάντηση ΣΑΣΟΕΕ με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέας

“Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΑΣΟΕΕ με τον Βουλευτή Ρεθύμνης και Υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μανόλη Χνάρη και τον Γραμματέα του Τομέα Θανάση Πετρόπουλο” 

Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ κ. Γιώργος Κατσούλης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του “Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας” και μέλος του Δ.Σ του ΣΑΣΟΕΕ κ. Παναγιώτη Πεβέρετο, τον Πρόεδρο της “Ένωσης Κιάτου” και μέλος του Δ.Σ του ΣΑΣΟΕΕ κ. Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου & τον επιστημονικό συνεργάτη του ΣΑΣΟΕΕ κ. Βασίλη Παρόλα πραγματοποίησαν συνάντηση στην Βουλή με τον Βουλευτή Ρεθύμνης και Υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ.Μανόλη Χνάρη, παρουσία του Γραμματέα του Τομέα κ. Θανάση Πετρόπουλο.

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης που επακολούθησε, βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, με κυριότερα: την αύξηση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη εργατών γης, την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, την διαδικασία καταβολής ενισχύσεων, την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία DANIEL, την ηλικιακή ανασύνθεση του αγροτικού πληθυσμού, τους επισιτιστικούς κινδύνους και την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων τόσο των αγροτών όσο και των Συνεταιρισμών.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΣΑΣΟΕΕ, εξέφρασε τους προβληματισμούς της αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα, παρουσιάζοντας παράλληλα τις σχετικές θέσεις και προτάσεις της.

Ο Βουλευτής & ο Γραμματέας του Τομέα τόνισαν πως ο πρωτογενής τομέας συνιστά μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο άσκησης της αγροτικής πολιτικής, που η παράταξη έχει χαράξει,  αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα αλλά και στις δράσεις που πρόκειται να επακολουθήσουν.

Τέλος, συμφωνήθηκε η αδιάκοπη συνεργασία των μερών, με τη συνεχή ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων που αφορούν τον αγροτικό μας κόσμο, για την από κοινού διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.