Συνάντηση Γ. Στύλιου και Κ. Μπαγινέτα με την υπουργό Γεωργίας της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Στύλιος, και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ, κ. Κ. Μπαγινέτας μαζί με υπηρεσιακή αντιπροσωπεία, συναντήθηκαν σήμερα με την Υπουργό Γεωργίας και Υδάτινων Πόρων της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, κα Begard Talabani,  τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, κ. Daban Shadala  και υψηλόβαθμους Κούρδους αξιωματούχους.

 Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγηθείσας επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, κ. Masrour Masoud Barzani στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2021, όπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται με επίκεντρο τον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την Περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο πλαίσιο της αγροτικής διπλωματίας, με έμφαση στα ζητήματα εμπορίου και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.