Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη και Π. Σταμπουλίδη με τη διοίκηση της ΠΟΣΠΛΑ – Σύντομα στη Βουλή το ν/σ για τις λαϊκές

Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη και Π. Σταμπουλίδη με τη διοίκηση της ΠΟΣΠΛΑ - Σύντομα στη Βουλή το ν/σ για τις λαϊκές

Επίσκεψη στα γραφεία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματείας Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα συνεχούς και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών αλλά  και  στη διαρκή  ενίσχυση της  συνεργασίας των  επαγγελματιών πωλητών  με το  Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρη Μουλιάτο, για την υπεύθυνη στάση της Ομοσπονδίας ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19  όπως αυτά καθορίζονται από τους επιστήμονες.

Την ίδια στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε στο πρόσωπο των μελών της ΠΟΣΠΛΑ το σύνολο των επαγγελματιών πωλητών για την αδιάκοπη και αθόρυβη όπως τη χαρακτήρισε προσφορά τους σε κάθε γειτονιά της Αθήνας ,κυρίως απέναντι στις πιο ευάλωτες και κοινωνικά ασθενέστερες ομάδων συμπολιτών μας. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων της πολιτείας με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών προκειμένου ο θεσμός να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, επισημαίνοντας ότι η πολιτεία στο επικείμενο νομοσχέδιο που  σύντομα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή κάνει ακριβώς αυτό, επιλύοντας οριστικά, χρόνια ζητήματα που σε πολλές των περιπτώσεων αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του θεσμού.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε με νόημα ότι αυτό που προκύπτει από τους συνεχείς ελέγχους και στις λαϊκές αγορές, είναι πως η πλειονότητα των επαγγελματιών πωλητών δείχνει να εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρης Μουλιάτος τόνισε τη σημασία που έχει για τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, οι δράσεις τις οποίες αναλαμβάνει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που για δεκαετίες ταλάνιζαν το θεσμό των λαϊκών αγορών. Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη αφού κι εκείνος είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΟΣΠΛΑ για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. 

Οι κύριοι Γεωργιάδης και Σταμπουλίδης στο περιθώριο της συνάντησης είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους παρευρισκόμενους και για ειδικότερα θέματα που εντοπίζονται σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής όπου πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα οι λαϊκές αγορές.

Τέλος παρόντες στα γραφεία της ΠΟΣΠΛΑ ήταν ο νέος διευθυντής της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, ο Δημήτρης Μπιτσούνης, σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής αρμόδιου για θέματα λαϊκών αγορών Σταύρου Μελά,  ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΛΑ Βασίλης Καπερνάρος καθώς και οι πρόεδροι των σωματείων της Ομοσπονδίας  κάνοντας φυσικά όλοι χρήση της απαραίτητης μάσκας και τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις.