Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ στο ΥπΑΑΤ με τον Μ.Βορίδη για τη στήριξη της αγροδιατροφής

Προτάσεις για τη στήριξη της αγροδιατροφής και ειδικότερα των μικρών παραγωγών και των μοναστικών κοινοτήτων κατέθεσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)  με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Καββαθά σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/8.

Η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει τεχνολογική και παραγωγική αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής, προώθηση σύγχρονων μορφών συνεργατικότητας και δικτύων συνεργασίας (clusters) καθώς και υποβοήθηση των παραγωγικών μονάδων σε θέματα κλιμάκωσης παραγωγής, τυποποίησης, πιστοποίησης και προώθησης προϊόντων προστιθέμενης αξίας μέσω κινήτρων και μέτρων στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών.

Ειδική μνεία έγινε επίσης ως προς την πρωτοβουλία οργανωμένης στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας και των προϊόντων των Μοναστικών κοινοτήτων και των μικρών και πολύ μικρών παραγωγών με διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΩΝ» που αποτελεί κοινή προσπάθεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και της ΓΣΕΒΕΕ.

Η Συνομοσπονδία επανέλαβε τέλος τις προτάσεις για υποστήριξη των συνεργατικών σχημάτων στον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής με οικονομικά – φορολογικά κίνητρα, υποστήριξη της καινοτομίας σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας κ.α.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο του, ενώ θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες εξειδίκευσης σε όποια ζητήματα αυτό απαιτηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ