Συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα το απόγευμα στην Αθήνα – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα το απόγευμα στην Αθήνα – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
-Διαφήμιση-

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα έχει στις 18:00 της Πέμπτης 10/1 στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Αύριο η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές, ενώ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Επί ποδός τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλη κλίμακα από το απόγευμα, ανάλογα με τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ.
Κατά διαστήματα θα κλείνουν οι δρόμοι από όπου θα διέρχεται στην Αθήνα.
Τροποποιήσεις ισχύουν για σήμερα και αύριο και στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Απαγορεύτηκαν πορείες και συγκεντρώσεις μέχρι την αναχώρηση της από την Αθήνα.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από παρατάξεις και συλλογικότητες του αριστερού χώρου για τις 18:00 στα Προπύλαια, αλλά δεν θα επιτραπεί η πορεία προς το Σύνταγμα.

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί

Κλειστοί θα είναι σήμερα και αύριο σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ λόγω της άφιξης της καγκελαρίου Γερμανίας.

Σήμερα στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός EYAΓΓEΛIΣMOΣ, ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί KATEXAKH, MEΓAPO MOYΣIKHΣ και  ΣYNTAΓMA.

Αύριο (Παρασκευή), ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Αλλαγές και στον Προαστιακό

Επίσης, αναστέλλονται σήμερα και αύριο δρομολόγια του μετρό από το σταθμό «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» και αντίστροφα.

Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό των 16:57 και 17:27 από το σταθμό «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», καθώς επίσης αυτά των 17:30 και 18:00 από «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» προς «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».

Αύριο (Παρασκευή) λόγω της αναχώρησής της δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», καθώς και των 16:00 και 16:30 από το «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» προς «Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».

Α.Μέρκελ στην «Καθημερινή»: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

«Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο» τονίζει η Άνγκελα Μέρκελ σε αποκλειστική δήλωσή της στην «Καθημερινή» ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα, προσβλέποντας σε «καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις».

Η κ. Μέρκελ αναγνωρίζει στη δήλωσή της ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα» για να σημειώσει, ωστόσο, ότι «η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα», επισημαίνοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον».

Διαβεβαιώνει δε ότι «η Ελλάδα στην πορεία της αυτή, μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

ΠΗΓΗ: ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-