Συνάντηση με τον νέο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου

Συνάντηση με τον νέο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/3 από τον πρόεδρο και τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Αφού υπήρξαν οι ανάλογες ευχές προς τον κ.Σπυρόπουλο για καλή θητεία στο νέο του πόστο, ακολούθησε η σχετική ενημέρωση από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας για όλα τα θέματα και φυσικά για την διαδικασία των αποζημιώσεων. Συζητήθηκαν ακόμη τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, τα οποία και προωθήθηκαν από τον προϊστάμενο στην κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου: Άμεση εξόφληση όλων των παραγωγών για όλες τις ζημιές το έτος 2021. Αύξηση των τιμών αποζημιώσεις των οινοποιήσιμων σταφυλιών διότι δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τιμές πώλησης των τελευταίων ετών. Αύξηση των τιμών σε Νεκταρίνια, πλακέ ροδάκινα ,υπέρ πρώιμα βερίκοκα.  Οι τιμές αποζημιώσεις είναι τουλάχιστον 2 φορές μικρότερες από την πραγματική τιμή πώλησης. Άμεση πρόσληψη μόνιμου  επιστημονικού προσωπικού στο κατάστημα του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, διότι το υπάρχων προσωπικό δεν επαρκεί και σύμφωνα με τις νέες  μετεωρολογικές προβλέψεις,  τις επόμενες ημέρες αναμένουμε ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως θα φέρουν νέες καταστροφές στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής! Άμεση αλλαγή του κανονισμού με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, να αποζημιωνόμαστε στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.