Συνάντηση Σταθάκη με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Γαλλίας για ζητήματα ενέργειας

Συνάντηση Σταθάκη με τον πρόεδρο της ΡΑΕ της Γαλλίας για ζητήματα ενέργειας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε την Πέμπτη 31/5 με τον Πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας (ΡΑΕ) της Γαλλίας, Jean-François Carenco. Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, η επικεφαλής του τμήματος διεθνούς ανάπτυξης της γαλλικής εταιρείας Enedis, Mari-Line Bassette, o Πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Χατζηαργυρίου.

Η συζήτηση εκτυλίχθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών καθώς και γενικότερα των χωρών του Νότου, προκειμένου να ανταλλαγεί εμπειρία σε ζητήματα που από κοινού αντιμετωπίζουν, όπως:

  • η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας
  • η ανάπτυξη ΑΠΕ και η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών συσσώρευσης ενέργειας στα νησιά που δεν θα διασυνδεθούν, μέσω της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ενεργειακά Νησιά
  • η αξιοποίηση της τεχνολογίας των έξυπνων μετρητών και η ταχεία διάχυσή της στους καταναλωτές
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Νάξο, όπου, 9 με 11 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας για την προσέγγιση της ενεργειακής μετάβασης των ευρωπαϊκών νησιών από ρυθμιστική σκοπιά.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress