Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με παραγωγικούς φορείς Τυρνάβου

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με παραγωγικούς φορείς Τυρνάβου

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας συναντήθηκαν την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου με παραγωγικούς φορείς της περιοχής του Τυρνάβου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Πέτρος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Συντονιστής, Βασίλης Ζωγράφος, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μάνθος Σαρρής και το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Στέλιος Σαίτης.

Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Χρήστος Τσιόπας, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, των αγροτικών συνεταιρισμών Αργυροπουλίου, Δαμασίου και Πλατανουλίων,του εμπορικού συλλόγου Τυρνάβου καθώς και των δύο ΤΟΕΒ της περιοχής.

Εκ μέρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα 13 Αναπτυξιακά Συνέδρια στις αντίστοιχες έδρες των Περιφερειών της χώρας τα οποία θα αποτελέσουν διαδικασίες εμπλουτισμού του Εθνικού Σχεδίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα στελέχη του κόμματος εστίασαν στην αναγκαιότητα της παρεμβατικής παρουσίας των τοπικών παραγωγικών φορέων στο Συνέδριο, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και να καταθέσουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής αναφέρθηκαν επί μακρόν στα σοβαρά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, με προτεραιότητα στην ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής, της φορολόγησης, της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί και της αναμόρφωσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά του, στην παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης, τόνισε ότι ο Δήμος Τυρνάβου μπορεί και πρέπει να γίνει ένα μοντέλο αγροτικού δήμου, «ατμομηχανή» μιας παραγωγικής διαδικασίας για την ευρύτερη περιοχή, την οποία μπορεί να υποστηρίξει καθώς πρόκειται για μία περιοχή πλούσια σε νερό.