Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Επεκτείνεται μέχρι το 2025 η δραστηριότητα της Τράπεζας και στην αγροδιατροφή

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) μιλάει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Suma Chakrabarti (Δ) κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς και οι επενδύσεις της Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης απασχόλησαν εκτενώς τη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη 27/3 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Τράπεζας, Σούμα Τσακραμπάρτι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στον στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε τα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο Σούμα Τσακραμπάρτι συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει. Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η δραστηριότητα της τράπεζας θα επεκταθεί τόσο χρονικά, ως το 2025, όσο και σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής, αλλά και με επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ο Πρόεδρος της EBRD έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress