Συνδεδεμένες: Έφτασε η ώρα των ΑΤΜ (upd)

Από τις 6.00 το απόγευμα και μετά (Μεγάλη Τετάρτη) θα αρχίσουν να είναι διαθέσιμα τα χρήματα του νέου πακέτου Συνδεδεμένων Ενισχύσεων για το έτος ενίσχυσης 2021.

Σύμφωνα με το νεότερο ρεπορτάζ του ypaithros.gr τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς. Από Αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα ακολουθήσει και σταδιακά ολόκληρη η πίστωση, ώστε τα χρήματα να είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους και από τις άλλες τράπεζες. 

Τι πληρώνεται 

Συνολικό μεικτό ποσό ύψους 106.380.084,98 ευρώ (καθαρό ποσό 104.396.404,30 ευρώ) καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με το μεγαλύτερος μέρος, 97.935.551,88 ευρώ να αφορά τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στον τομέα του αιγοπροβείου και του βόειου κρέατος, στην καλλιέργεια πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, στην καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας, ροδάκινων προς χυμοποίηση και σπόρων προς σπορά.

Επίσης, καταβάλλεται συμπληρωματική πληρωμή για τα καθεστώτα ειδικής ενίσχυσης για την καλλιέργεια βαμβακιού ύψους 5.254.204,33 ευρώ σε 1.184 δικαιούχους.

Το ποσό των 2.099.156,77 ευρώ αφορά σε συμπληρωματικές πληρωμές για: βασική ενίσχυση, πράσινη ενίσχυση, γεωργούς νεαρής ηλικίας, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή, βρώσιμα όσπρια, σκληρό σίτο, καρπούς με κέλυφος, μήλα, ζαχαρότευτλα, σπαράγγια και για διάφορες καλλιέργειες των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Τα παραπάνω επισημαίνονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ. Δείτε ΕΔΩ 

Νωρίτερα το  ypaithros.gr έγραφε: 

Έντονες διεργασίες αυτή την ώρα, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» γίνεται προσπάθεια η πληρωμή των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας (Τετάρτη 20/4) και οι δικαιούχοι να μπορέσουν να αντλήσουν τα χρήματα τους από τα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς το απόγευμα.

Το ypaithros.gr παρακολουθεί το ρεπορτάζ και θα επανέλθει μόλις έχει νεότερα. 

Συνδεδεμένες: Στα 10,22 ευρώ το αιγοπρόβειο, 131,4 ευρώ το βόειο – Τιμή για βιομηχανική ντομάτα, σπόρους σποράς, συμπύρυνα και σηροτροφία

Υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζεται το ύψος ενίσχυσης μίας σειράς συνδεδεμένων ενισχύσεων στη φυτική και ζωική παραγωγή. Οι υπουργικές πήραν ΦΕΚ, και πλέον οι Συνδεδεμένες ενισχύσεις παίρνουν τον δρόμο της πληρωμής.

Συγκεκριμένα, το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης καθορίζεται:

  • στον τομέα της σηροτροφίας στο ποσό των 308 ευρώ/κουτί.
  • στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος στο ποσό των 10,22 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο
  • στον τομέα του βόειου κρέατος στο ποσό των 131,4 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο
  • στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας, στα 61,8 ευρώ/στρέμμα.
  • στον τομέα των σπόρων σποράς, στα 35,48 ευρώ/στρέμμα
  • στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση, στα 62 ευρώ/στρέμμα
  • στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση, στα 20,5 ευρώ/στρέμμα.