ΣΥΡΙΖΑ: Να αξιοποιηθούν και κτήρια συνεταιρισμών για τον πολιτισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Να αξιοποιηθούν και κτήρια συνεταιρισμών για τον πολιτισμό
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Την αξιοποίηση ιστορικών κτηρίων, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, βιομηχανιών, αποθηκών ακόμη και παλαιών εγκαταστάσεων  συνεταιρισμών, για την προαγωγή του πολιτισμού, πρότεινε ο βουλευτής Νίκος Θηβαίος, που εκπροσώπησε το ελληνικό κοινοβούλιο , κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Πολιτιστικοί και δημιουργικοί τομείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης των νέων καλλιτεχνών ως προς την εξεύρεση χώρων για δημιουργία και προβολή των έργων τους, καθώς και ως προς τη δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων.

«Για τη στέγαση δημιουργικών σχημάτων στην Ελλάδα μπορούν να αξιοποιηθούν ιστορικά κτίρια, κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, παλιά βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες, κτίρια συνεταιρισμών, παλιοί κινηματογράφοι, ακόμη και μικροί παραδοσιακοί οικισμοί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εξήγησε πως αυτά τα κτήρια χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για να ανθήσει η πολιτιστική δημιουργία και να βελτιωθεί η ποιότητα των έργων των νέων δημιουργών και πρότεινε να δημιουργηθεί Erasmus στον πολιτισμό. Σημείωσε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να «δώσει νέες δυνατότητες, ευκαιρίες και ιδέες για πολιτισμό και δημιουργία» και ζήτησε να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο ίδιος μίλησε για το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τόνισε ότι «σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που η ανεργία κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε., τέτοιες πρωτοβουλίες είναι όχι απλά χρήσιμες, αλλά αναγκαίες για τη στήριξη της πολιτιστικής της δραστηριότητας και της αναπτυξιακής της προσπάθειας».

-Διαφήμιση-