Σύσκεψη φορέων στην Καβάλα για το παραεμπόριο με παρουσία Πιτσιόρλα

Θα συγκροτηθούν μικτά κλιμάκια ελέγχων

Σύσκεψη φορέων στην Καβάλα για το παραεμπόριο με παρουσία Πιτσιόρλα

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Καβάλας υπό τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα με θέμα τη «Συμβολή του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης». Ο κ. Πιτσιόρλας σε δηλώσεις του εξήγησε ότι σκοπεύουν να συναποφασίσουν μέτρα αντιμετώπισης ενός μεγάλου για την περιοχή προβλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά «τα προβλήματα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται επί τόπου».

Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης, υπέγραψαν κοινή απόφαση επιχειρησιακής συνεργασίας για την συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων με στόχο την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.   

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης  ο Εκτελεστικός Υπεύθυνος του ΣΥΚΕΑΑΠ Βασίλης Μαστρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού ΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας και Δράμας, και των Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Αστυνομίας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μέτιος τόνισε ότι το παραεμπόριο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέχρι σήμερα. Επισήμανε ότι για τον περιορισμό του απαιτείται πολιτική βούληση, θεσμικό πλαίσιο και συστηματικοί έλεγχοι και εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Τέλος, ανέφερε ότι η Ανατολική Μακεδονία -Θράκη είναι η πρώτη Περιφέρεια που υπογράφει κοινή απόφαση επιχειρησιακής συνεργασίας με το ΣΥΚΕΑΑΠ και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της θα είναι στη διάθεση του ΣΥΚΕΑΑΠ στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων.