Σύσκεψη για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας στη ΠΕ Ηρακλείου

Έναρξη προγράμματος δακοκτονίας στην Π.Ε Κέρκυρας και στα Διαπόντια ΝησιάΈναρξη προγράμματος δακοκτονίας στην Π.Ε Κέρκυρας και στα Διαπόντια Νησιά

Το πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εξελίσσεται μέχρι τώρα ομαλά και σύντομα από το Ελεγκτικό Συνέδριο που λειτούργησε ταχύτητα εκδίδοντας τις εγκριτικές αποφάσεις για τα φάρμακα θα έχουμε και τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, τόνισε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε σύσκεψη στη Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες για την υλοποίηση-εξέλιξη του προγράμματος από την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους.

«Το πρόγραμμα της δακοκτονίας εξελίσσεται σχετικά ομαλά, ο καλός καιρός επίσης βοηθά σημαντικά, σε κάθε περίπτωση έχουμε εξασφαλίσει τα φάρμακα για τον δεύτερο ψεκασμό και αυτό είναι ένα καλό βήμα. Έχει ολοκληρωθεί η διαγνωστική διαδικασία και έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο που λειτούργησε πραγματικά με μεγάλη ταχύτητα,. Σήμερα στη σύσκεψη εξετάζουμε την εξέλιξη του προγράμματος όπως κάνουμε άλλωστε κάθε χρόνο. Κανένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί επιτύχει αν δεν στηριχθεί από την Αυτοδιοίκηση, τον παραγωγό ευρύτερα την κοινωνία. Έκκληση μεγάλη για το πρόγραμμα δακοκτονίας πότε, που ψεκάζουν είναι γνωστό, οι παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί, οι δήμοι, τα τοπικά συμβούλια μπορούν να είναι παρόντες και να παρακολουθούν την σωστή υλοποίηση του» δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης επεσήμανε ότι, το πρόγραμμα της δακοκτονίας μπορεί να επιτύχει σε όλη την Κρήτη μόνο με την παράλληλη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, συνεταιρισμών και παραγωγών.