Τα ελληνικά ακτινίδια στην Asia Fruit Logistica (pics)

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης Asia Fruit Logistica 2016 κέρδισαν τα ελληνικά προϊόντα

Τα ελληνικά ακτινίδια ταξίδεψαν στο Χονγκ Κονγκ
Το περίπτερο του «Premium European Kiwi» απέσπασε θετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης

Aκόμη ένα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας κάνει αυτή την περίοδο το ελληνικό ακτινίδιο. Στο πλαίσιο του κοινοτικού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος προώθησης εξαγωγών «Premium European Kiwi», το ελληνικό ακτινίδιο δοκίμασε τις εξαγωγικές του δυνάμεις σε μία από τις κορυφαίες εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, την Asia Fruit Logistica. Εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης δοκίμασαν τα ελληνικά ακτινίδια, που επιχειρούν πέρα από την ενίσχυση του brand τους, να διευρύνουν και τους ορίζοντες της εξωστρέφειάς τους.

Το περίπτερο του «Premium European Kiwi» απέσπασε θετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης, κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας. Το ελληνικό ακτινίδιο θεωρείται ένα premium προϊόν για τις τρίτες χώρες, με τα χαρακτηριστικά του, πλούσια γεύση, ζωηρό χρώμα και ιδανικό σχήμα, να προσελκύουν το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Στόχος είναι να βρει τη θέση που του αξίζει στα ράφια δυναμικών αγορών, που έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο και αγοραστική δυνατότητα, όπως οι τρεις χώρες-στόχοι. Ήδη, οι ελληνικές παραγωγικές εταιρείες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Premium European Kiwi», έκαναν φέτος το πρώτο τους βήμα για εξαγωγικό άνοιγμα στον Καναδά, με εφαλτήριο μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων της Βόρειας Αμερικής, τη SIAL Canada 2016.

Μετά από τον Καναδά και την Κίνα οι ελληνικές εταιρείες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα δοκιμάσουν τα εξαγωγικά τους αντανακλαστικά στο Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι. Μέσω των συγκεκριμένων αγορών, το ελληνικό ακτινίδιο θα επιχειρήσει να ανοίξει εξαγωγικούς ορίζοντες στην εξαιρετικά δυναμική αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Συναντήσεις

Να σημειωθεί ότι, στη διάρκεια των εκθέσεων, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποιούν στοχευμένες B2B συναντήσεις με εισαγωγείς, brokers και διανομείς. Το έργο «Premium European Kiwi» υλοποιείται με κοινοτικά, εθνικά κονδύλια και ιδία συμμετοχή και στόχοι του είναι η ανάδειξη των ποιοτικών στοιχείων του ευρωπαϊκού ακτινιδίου και η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης ακτινιδίων για την υγεία του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη: Tο ακτινίδιο του Νέστου στο Χονγκ Κονγκ