Τα προβλήματα της γυναίκας αγρότισσας στην ατζέντα Αντώνογλου με μέλη της  ΓΓΙΦ  

Τα προβλήματα της γυναίκας αγρότισσας στην ατζέντα Αντώνογλου με μέλη της  ΓΓΙΦ  
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στο πλαίσιο του υπογεγραμμένου (από 23/2/2016) Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) με το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ),  η ΓΓΙΦ, Φωτεινή Κούβελα, συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ, Νίκο  Αντώνογλου.

Κυρίως  θέμα της συνάντησης ήταν ο  επικείμενος  εορτασμός της  Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας αγρότισσας, στις 15 Οκτωβρίου, όπου και συζήτησαν για τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν στη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, με στόχο την οργάνωση δράσεων για την ενεργή συμμετοχή των αγροτισσών στη λειτουργία και διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέδειξαν από κοινού τα προβλήματα που απασχολούν τη γυναίκα αγρότισσα. Παράλληλα, ανέλυσαν τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα συναντήσεων που πραγματοποίησαν στελέχη του Υπ.ΑΑΤ με μέλη των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, παρουσία και των τοπικών εκπροσώπων  της ΓΓΙΦ.

Η Γενική Γραμματέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα συμπεράσματα  του Διεθνούς Συμποσίου «Γυναίκες των  Πρεσπών – Γυναίκες του Κόσμου. Οι Γυναίκες των Πρεσπών Επιχειρούν», καθώς και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, με στόχο την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του εν λόγω συνεδρίου.  

Τέλος, σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, συμφωνήθηκε η συνέχιση της  εντατικής συνεργασίας και των δυο φορέων.

-Διαφήμιση-