Ταμείο Ανάκαμψης: Στις Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση, έπονται τεχνικά δελτία και προκηρύξεις

Την πρότασή της με την αναλυτική λίστα των έργων που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης έστειλε την M. Τρίτη 27/4 στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση και το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Η εξέλιξη αυτή «σφραγίστηκε» μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο αποσαφηνίστηκαν οι τελικές λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η υλοποίηση των έργων του Ταμείου και πώς θα συνεργαστεί η κεντρική δομή με τα επιμέρους υπουργεία.

Από το ρεπορτάζ της «ΥΧ», προκύπτει ότι ο φάκελος που έχει σταλεί στο εξωτερικό περιλαμβάνει λεπτομερείς πίνακες όλων των έργων, δηλαδή, σημαντικές υποδομές και δράσεις για τον αγροτικό τομέα, με τα χρονικά ορόσημα και όλες τις λεπτομέρειες υλοποίησής τους.

«Εκλεκτή» της κυβέρνησης για να αναλάβει τον επιτελικό ρόλο της επικεφαλής του επενδυτικού σκέλους είναι, όπως όλα δείχνουν, η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου. Έτσι, μόλις η ΕΕ δώσει το «πράσινο φως», το Ταμείο θα μπει στη φάση των τεχνικών δελτίων και των προκηρύξεων των έργων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα»
που κυκλοφόρησε την Μ.Τετάρτη 28 Απριλίου 2021