Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αναδρομικές αποζημιώσεις αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών

Διευρύνεται η προστασία στους αγρότες σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
02/07/2024
1' διάβασμα
tasos-bartzokas-anoigei-o-dromos-gia-anadromikes-apozimioseis-agroton-thermokipiakon-kalliergeion-325195

Τη διεύρυνση της προστασίας που παρέχει το κράτος στους αγρότες στην περίπτωση φυσικής καταστροφής και με αναδρομική ισχύ, γνωστοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας.

Ειδικότερα, ο Ημαθιώτης βουλευτής χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικές για τον αγροτικό κόσμο  τις διατάξεις που υπερψηφίστηκαν τη Δευτέρα (1η Ιουλίου) από την ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών κ.ά.

«Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα πιο ευρύ και αποτελεσματικό πλαίσιο για τους αγρότες που τα τελευταία χρόνια βλέπουν συχνά, όχι μόνο την παραγωγή τους – αλλά και τις εγκαταστάσεις τους – να δέχονται ισχυρά πλήγματα ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων.  Και μάλιστα, η αλλαγή αυτή γίνεται με αναδρομική κάλυψη από 01/01/2022, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση των αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Ημαθίας και για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών, που έχουν υποστεί καταστροφές τα τελευταία 2,5 χρόνια!», επισήμανε ο βουλευτής Ημαθίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε ότι «ήταν δίκαιη και η επέκταση της προκαταβολής αποζημίωσης στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες, που επίσης έχουν δεχθεί μεγάλες πιέσεις τα τελευταία χρόνια εξαιτίας καταστροφών από την κλιματική κρίση».