-Διαφήμιση-

Ο Τάσος Τσιαπλές είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τον συνδυασμό “Λαϊκή Συσπείρωση”

ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και των φιλομονοπωλιακών πολιτικών της ΕΕ (ΚΑΠ), των κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και των στελεχών αυτών των κομμάτων στις περιφέρειες και τους δήμους, που τον υπηρετούν, μειώνεται εδώ και χρόνια συνεχώς ο αριθμός των μικρομεσαίων γεωργοκτηνοτρόφων στη χώρα μας και στη Θεσσαλία.

Η γη και η παραγωγή συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερους μεγαλοαγρότες-καπιταλιστές και επιχειρήσεις, μεγαλώνοντας έτσι τη στρατιά των ανέργων, τη διατροφική εξάρτηση και τη δαπάνη συναλλάγματος για εισαγωγή προϊόντων, που θα μπορούσαν να παράγονται στην Ελλάδα και να διατίθενται φθηνά στον καταναλωτή.

Aντιπαλεύουμε το εκμεταλλευτικό σύστημα και τις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ, κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων και στηρίζουμε τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, των ομοσπονδιών και των αγροτικών συλλόγων

Οι μικρομεσαίοι γεωργοκτηνοτρόφοι, που παραμένουν ακόμα στην παραγωγή, έχουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού είναι αντιμέτωποι συνεχώς με την καταστροφική γι’ αυτούς ΚΑΠ της ΕΕ, που περικόπτει όλο και περισσότερο τις επιδοτήσεις, με τις χαμηλές και σε πολλές περιπτώσεις ανοιχτές τιμές παραγωγού σε φυτικά προϊόντα, στο γάλα και το κρέας, τις αθρόες εισαγωγές, με το υψηλό κόστος παραγωγής, αφού πετρέλαιο, ΔΕΗ, λιπάσματα, σπόροι, ζωοτροφές, κτηνιατρικές υπηρεσίες, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Επίσης, με τη βαριά φορολογία στο εισόδημά τους, στα χωράφια και στο νερό, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας από τον ΕΛΓΑ, την απουσία έργων για την άρδευση, έργων αγροτικής οδοποιίας, αντιπλημμυρικά, κ.ά., την ίδια ώρα που στο μεγάλο κεφάλαιο δίνεται ζεστό χρήμα με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, και το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα που τη στηρίζει και διεκδικεί την ψήφο των μικρομεσαίων γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων, στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου, θεωρεί ότι μέσα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, δεν μπορεί να υπάρξει λύση προς όφελός τους.

Γι’ αυτό αντιπαλεύουμε το εκμεταλλευτικό σύστημα και τις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ, κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων και στηρίζουμε τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, των ομοσπονδιών και των αγροτικών συλλόγων, που συγκροτούν την ΠΕ των μπλόκων, καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Βεβαίως, η οριστική διέξοδος για τους μικρομεσαίους αγρότες βρίσκεται στη ριζική αλλαγή της εξουσίας, με την κατάκτησή της από τους εργαζομένους, και στη ριζική αλλαγή στην οικονομία, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Αυτό προϋποθέτει μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής, με τους μικρομεσαίους αγρότες οργανωμένους σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί μεγάλη αγροτική παραγωγή (φυτική και ζωική), με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε διατροφικά προϊόντα και πρώτη ύλη για τη βιομηχανία, με χαμηλό κόστος παραγωγής και μεγάλη αύξηση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.

-Διαφήμιση-