Τέσσερα νεογέννητα ζαρκάδια φιλοξενούνται στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Τέσσερα νεογέννητα ζαρκάδια φιλοξενούνται στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Δύο ακόμη νεογέννητα ζαρκάδια που βρέθηκαν από ιδιώτες θα φροντίσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.
 
Η Σελίν και η Ανθή όπως τις ονόμασαν οι άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, θα φιλοξενηθούν στο περιβαλλοντικό κέντρο μαζί με το Θωμά και τη Μάτα. Η Σελίν βρέθηκε στον οικισμό Σέλινα, στον νομό Άρτας. Κτηνοτρόφος της περιοχής την βρήκε την ώρα που μία αλεπού την κυνηγούσε και την είχε ήδη τραυματίσει ελαφρά στο πρόσωπο. Την περισυνέλεξε και την μετέφερε σε ασφαλές σημείο και έπειτα ειδοποίησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και το Δασαρχείο.
 
Η δεύτερη βρέθηκε στο Ανθοχώρι Καρδίτσας όπου υπάλληλοι ενός ξενοδοχείου τη βρήκαν εγκαταλελειμμένη να τριγυρνά μόνη της κοντά σε δασική περιοχή, καλώντας τη μαμά της.
 
Τα τέσσερα μικρά ζαρκάδια θα ζήσουν για περίπου ένα χρόνο σε ειδικό χώρο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και στη συνέχεια θα επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.
 
Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, ότι όπως και με όλα τα άγρια ζώα, έτσι και με τα νεαρά ζαρκάδια, θα πρέπει να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή μαζί τους ή να τα απομακρύνουν από το σημείο που τα βρίσκουν, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος και δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Τα ζαρκάδια επιλέγουν κάποιο απομονωμένο σημείο για να αφήσουν τα μικρά τους και επιστρέφουν συχνά για το τάισμα.
 
Πηγή: ert.gr