Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα στους σοσιαλιστές αρχηγούς

Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα προς τους σοσιαλιστές αρχηγούς

Τέσσερα βασικά σημεία πρότεινε προς τους ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετέχει ως παρατηρητής στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Chateau de la Celle Saint–Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού, καλεσμένος από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 
 
Σε παρέμβασή του, προτάσσει:
 

  • Την αύξηση των πόρων του πακέτου Γιούνκερ
  • Τη μεταφορά πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
  • Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία.
  • Τη σύσταση ενός κοινού φόρουμ διαλόγου Σοσιαλδημοκρατικών και Αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, εκπρόσωποι προοδευτικών, αριστερών, σοσιαλιστικών κυβερνήσεων από όλη την Ευρώπη να κουβεντιάσουμε για την πορεία της Ευρώπης σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου, που μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι αφύπνισης διότι η Ευρώπη πορεύεται εδώ και πάρα πολύ καιρό σε λάθος δρόμο», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε ως παρατηρητής.

«Από την πλευρά μου έθεσα επί τάπητος την ανάγκη να υπάρξει μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής σύγκλισης στην Ευρώπη για την αναπτυξιακή προοπτική, για την ατζέντα της ανάπτυξης και της τόνωσης της απασχόλησης» προσέθεσε.