Τεχνολογία για την εξερεύνηση του Διαστήματος διαθέσιμη στον αγροτικό τομέα

Τεχνολογία της NASA, που χρησιμοποιείται για την εξερεύνηση του Διαστήματος, μπορεί να παρέχει πληροφορίες υψηλής ανάλυσης σχετικά με την υγεία των καλλιεργειών και τις συνθήκες του εδάφους. Πιο συγκεκριμένα, μία εταιρεία με έδρα τη Γεωργία υπέγραψε συμφωνία άδειας χρήσης για την τεχνολογία Compact Thermal Imager.

Πρόκειται για τεχνολογία θερμικής απεικόνισης που είναι αρκετά μικρή για να χωρέσει σε έναν δορυφόρο κύβο ή CubeSat, όπως αλλιώς ονομάζεται. Ένα είδος, δηλαδή, μικροσκοπικού δορυφόρου, του οποίου το μέγεθος υπολογίζεται σε 10 τετραγωνικά εκατοστά και έχει αυξανόμενο ρόλο στις αποστολές της NASA στο Διάστημα.

Αν και μικρή σε μέγεθος, η τεχνολογία μπορεί να παρέχει πληροφορίες υψηλής ανάλυσης σχετικά με την υγεία των καλλιεργειών και τις συνθήκες του εδάφους, μετρώντας τη θερμοκρασία της επιφάνειας. Μετά τη συλλογή περισσότερων από 15 εκατομμυρίων εικόνων της Γης κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης επίδειξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2019, η τεχνολογία είναι έτοιμη για εμπορική χρήση.