Θεόφιλος Λαφαζάνης: Οικογενειακή υπόθεση το κρασί στη Νεμέα

Συνέχιση της οινοποιίας μέσω της επιστημονικής γνώσης

Για κάποιες οικογένειες, η ενασχόληση με το κρασί περνά από γενιά σε γενιά, σαν το DNA. Αυτό ισχύει και για τον Θεόφιλο Λαφαζάνη, τον 21 ετών φοιτητή του ΙΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η ιστορία της οικογένειάς του με το κρασί ξεκινά από τον παππού του, το 1946, και συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι και σήμερα.

Ο ίδιος, έχοντας αποφασίσει ότι το κρασί θα συνοδεύσει την επαγγελματική του πορεία, εκπαιδεύεται στην ειδικότητα της Αμπελουργίας/Οινοποιίας στο εν λόγω ΙΙΕΚ. «Επέλεξα το συγκεκριμένο αντικείμενο λόγω της οικογενειακής δραστηριότητας και έχοντας δουλέψει ήδη δύο χρόνια στο οινοποιείο, αποφάσισα να λάβω τις επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονται για να συνεχίσω και να εξελίξω την όλη πορεία.

Το πρόγραμμα σπουδών στο ΙΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι πολύ ωραίο και αρκετά ενδιαφέρον, καθώς είναι ολοκληρωμένο και ήδη από το πρώτο εξάμηνο σπουδών περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική γνώση. Συγκεκριμένα, διαθέτει μαθήματα όπως αμπελουργία, φυτική παραγωγή, οργανοληπτικό έλεγχο και γευσιγνωσίες.

Επίσης, έχουμε και το μάθημα «πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα» μέσω του οποίου εφαρμόζουμε στα έξι στρέμματα αμπελώνα της σχολής τις θεωρητικές γνώσεις που λαμβάνουμε», εξηγεί στην «ΥΧ» ο Θεόφιλος.

Ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δίνει στους φοιτητές της αρκετές επιλογές για συνέχιση των σπουδών τους, σκέφτεται το ενδεχόμενο να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του πορεία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.