Θετικά τα μέτρα για τον αμπελοοινικό κλάδο αναφέρει η ΕΔΟΑΟ

Ιδιαίτερα θετικές κρίνονται οι αποφάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών στον αμπελοοινικό κλάδο που επήλθαν από την παράλυση της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του covid 19, αναφέρει σε δελτίο τύπου η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Και τα δύο μέτρα που αποφασίστηκαν, πράσινος τρύγος και απόσταξη κρίσης, αναμένεται να λειτουργήσουν ευεργετικά, αποκαθιστώντας σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία στην αγορά οίνου  και  δίνοντας λύση στο οξύ πρόβλημα των αποθεμάτων, προσθέτει. 

Και συνεχίζει: «με την αύξηση μάλιστα των διατιθέμενου ποσού στα 25 Εκατ. Ευρώ, μειώνεται σημαντικά η πίεση στα οινοποιεία και αποτρέπεται ο κίνδυνος της συρρίκνωσης ή και της ολοσχερούς  απώλειας, σε κάποιες περιοχές, του εισοδήματος των  αμπελουργών, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ.Γιάννης Βογιατζής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το πνεύμα ανταπόκρισης στα αιτήματα του κλάδου που δείχνει ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης. Η ΕΔΟΑΟ καλεί όλους τους οινοποιούς να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατόν τα μέτρα αυτά.

Ακόμη, χαιρέτισε την υποβολή του φακέλου για  την ανανέωση της αναγνώρισης της ΕΔΟΑΟ ως εθνικού φορέα, σημειώνοντας ότι με την άρση αυτή της εκκρεμότητας η οργάνωση επανεκκινεί σε καλύτερες βάσεις για την επιτέλεση του στρατηγικού ρόλου της».