Θετικές οι προβλέψεις για το Μπεμπέκο

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για την καλλιέργεια και την πορεία του βιομηχανικού βερίκοκου Μπεμπέκο, που μέχρι τώρα δεν δείχνει να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά, ο Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, από τη ΔΑΝΑΙΣ ΑΕ, δήλωσε ότι «ελπίζουμε να έχουμε μια καλή χρονιά και αυτό θα εξαρτηθεί από τα εργατικά χέρια, ώστε να έχουμε την ποιότητα που επιθυμούμε. Η απορρόφηση του βιομηχανικού βερίκοκου που παράγει η Αργολίδα και γενικότερα η Πελοπόννησος είναι δεδομένη, όπως και το ενδιαφέρον των περίπου δέκα βιομηχανιών που κινούνται σε αυτόν τον τομέα».

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές του μεταποιημένου βερίκοκου είτε σαν κομπόστα είτε σαν πολτός, ο κ. Κονοπισόπουλος εμφανίζεται αισιόδοξος:

«Οι περίπου 30.000 τόνοι που παράγουν Κορινθία και Αργολίδα θα βρουν αγορές χωρίς κανένα πρόβλημα, με σύμμαχο την ποιότητα που διαθέτουν». Όσο για την τιμή που θα διαμορφωθεί, επισημαίνει ότι «ο παραγωγός βερίκοκου μπορεί να έχει ως βάση συζήτησης για τη φετινή χρονιά τα 40 λεπτά. Η τιμή των 50 λεπτών που δόθηκε την περασμένη χρονιά ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης της παραγωγής που είχε καταγραφεί.

Επειδή φέτος όλα δείχνουν ότι πάμε σε μία συγκομιδή με καλές στρεμματικές αποδόσεις, η εκτίμησή μου είναι ότι τελικά θα καλυφθεί ένα κομμάτι από την αύξηση του κόστους καλλιέργειας με τιμή που θα βρίσκεται κατά την προσωπική μου εκτίμηση στα 40 λεπτά».