«Thought for Food» από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Πρόγραμμα υποστήριξης του αγροδιατροφικού τομέα

«Thought for Food» από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – American Farm School και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), παρουσιάζει το θεματικό πρόγραμμα «Thought for Food» που έχει ως στόχο τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα και των ανθρώπων της ελληνικής γης.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί πέντε κατηγορίες προϊόντων που έχουν αποδεδειγμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικά χαρακτηριστικά, μεταφέρει σε σχετικό βίντεο ο Βλάσης Αδρακτάς, διαχειριστής προγραμμάτων του Ιδρύματος: η ελιά και τα παράγωγά της, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, τα κτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών, φασόλια, πιπεριές Φλωρίνης και κάστανο.

Το Πρόγραμμα υποστήριξης του αγροδιατροφικού τομέα επιχειρεί να συγκεντρώσει πόρους ώστε οι αγρότες, ανάμεσά τους νέα άτομα, να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Για το βίντεο πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=USTBI_njt_M