Τι συζήτησε η Φ. Αραμπατζή με τους αγρότες της Φθιώτιδας

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Επίσκεψη στη Λαμία πραγματοποίησε η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, συνοδευόμενη από στελέχη του χώρου. Συναντήθηκε αρχικά στον χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας με τον πρόεδρο, μέλη του ΔΣ και μέλη του ΑΣ, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του συνεταιρισμού και τα προβλήματά του. Στη συνέχεια, συνομίλησε με αγρότες και στελέχη της ΝΔ στη ΝΟΔΕ Φθιώτιδας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της, η κα Αραμπατζή άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τον ΑΣ αλλά και τους αγρότες και παρουσίασε τις βασικές θέσεις της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.

Κατά τη συνάντηση με τους αγρότες και τα στελέχη στη ΝΟΔΕ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην υψηλή φορολογία, στο υψηλό ασφαλιστικό κόστος, στο υψηλό κόστος παραγωγής, στις ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις, καθώς και στην καθυστέρηση των προκηρύξεων των μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020. Έμφαση δόθηκε στην επιλεκτική και επιδοματική οπτική που έχει η προκήρυξη συγκεκριμένων μέτρων του ΠΑΑ, όπως των Νέων Αγροτών, της εξισωτικής αποζημίωσης και πιο πρόσφατα της νιτρορύπανσης.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με αφορμή τα παραπάνω ζητήματα, η κα Αραμπατζή παρέθεσε τις βασικότερες δεσμεύσεις της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, όπως δήλωσε, «για τον αγροτικό τομέα έχει ως άξονες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει συγκεκριμένες θεσμικές δράσεις και στόχους».

Παρουσιάζοντας τους στόχους, εστίασε στα εξής σημεία:

«Ως κεντρικός πυλώνας της πολιτικής της ΝΔ είναι η στήριξη των ενώσεων και των ομάδων παραγωγών, με κάθε εργαλείο που υπάρχει στη διάθεση της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση των παραγωγών που τολμούν να επενδύσουν σε καινοτόμα προϊόντα, με υψηλότερη κερδοφορία και λιγότερη εξάρτηση από το κράτος. Καθιερώνεται τακτικός και δομημένος διάλογος της κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών, κατά προϊόν, ενώ θα συσταθεί Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο, κατά τα πρότυπα της Γαλλίας, με σκοπό να αναλάβει τον θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών».

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας, η βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση του κόστους παραγωγής.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress