Τι θα γίνει με τους παραγωγούς/προμηθευτές του Μαρινόπουλου;

«Κληρώνει» για την ένταξη της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106Β

Τι μέλλει γενέσθαι για την προστασία παραγωγών – προμηθευτών, που κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες μετά την υπαγωγή της εταιρίας Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 ρωτούν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μ΄ επίκαιρη επερώτηση, που κατέθεσαν στους συναρμόδιους υπουργούς, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  Γιώργο  Σταθάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.  

Τη σχετική επερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου (τομεάρχης Εργασίας), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (τομεάρχης Ανάπτυξης) και ο Μιχάλης Τζελέπης (τομεάρχης Αγροτικού) και  ζητούν να πληροφορηθούν αν οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου θα ενεργοποιηθούν,  για να μην υπάρχουν πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξόφληση των τιμολογίων αγοράς των προϊόντων.

Όπως τονίζουν,  «η υπαγωγή της εταιρείας Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 εκτός από την απώλεια θέσεων εργασίας προκαλεί έντονη ανησυχία και στους 3000 και πλέον προμηθευτές από όλη τη χώρα που κινδυνεύουν με απώλειες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Η πρακτική πολλών αλυσίδων, που αξιοποιούν τη δεσπόζουσα θέση, που κατέχουν στην αγορά να εξοφλούν τους παραγωγούς – προμηθευτές με επιταγές πολύμηνης διάρκειας, εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στην αγορά».

Το θέμα της εταιρίας Μαρινόπουλος έχει αναφερθεί πλείστες όσες φορές στη Βουλή, το τελευταίο διάστημα, σχεδόν απ΄ όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων,  αφού έχουν δημιουργηθεί αλλεπάλληλες καραμπόλες στην αγορά, σε εργαζόμενους, παραγωγούς, προμηθευτές ,  εταιρίες ιδιωτικές και μη.

Άννα Στεργίου