Οι γυναίκες αλλάζουν τους κανόνες στην τυροκομία των ΗΠΑ

«Βαφτίζουν» τα τυριά με ιδιότυπα ονόματα που κάνουν γκελ στον καταναλωτή

hpa-oi-gynaikes-allazoun-tirokomia
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μια ήρεμη επανάσταση πραγματοποιείται στον τυροκομικό τομέα των ΗΠΑ, με τις γυναίκες να αποκτούν κυρίαρχο ρόλο. Στα τυριά τους δίνουν αντισυμβατικές ονομασίες, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τους παραδοσιακούς τίτλους, οι οποίοι συνήθως παραπέμπουν στον τόπο προέλευσης των προϊόντων. Ο αέρας αλλαγής στον κλάδο φέρνει στο προσκήνιο τεράστιες προκλήσεις, που το πνεύμα της γυναικείας συλλογικότητας εμφανίζεται αποφασισμένο να αντιμετωπίσει.

«Εκτός από έναν άντρα που καθαρίζει τις στάνες, το υπόλοιπο προσωπικό αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες εδώ», δηλώνει στους New York Times η 63χρονη Rhonda Gothberg, πρώην νοσοκόμα, που διευθύνει τη δική της επιχείρηση στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. «Δεν είναι προαπαιτούμενο, απλά μας έχει προκύψει. Έχουμε δοκιμάσει αρκετούς άντρες, αλλά δεν ήταν υπομονετικοί, ούτε ευγενικοί και προπάντων καθαροί», συμπληρώνει η Gothberg, ένα από τα τυριά της οποίας ακούει στην ευφάνταστη ονομασία «Γυναίκα της Λα Μάντσα». Η διαμόρφωση ενός μητριαρχικού χώρου εργασίας αποτελεί μια άτυπη επιστροφή στις ρίζες, καθώς η τέχνη της παρασκευής του τυριού αποτελούσε γυναικεία υπόθεση στο παρελθόν.

-Διαφήμιση-

Στην πολιτεία της Νορθ Καρολάινα βρίσκεται το τυροκομείο της Kathryn Spann. Ένα από τα τυριά που παράγει η Spann ονομάζεται «Γενειοφόρος Κυρία»· ένας φόρος τιμής στις κατσίκες της. Υπάρχει επίσης και το «Βρόμικο Κορίτσι»· τίτλος που οδηγεί σε πιο… πονηρούς συνειρμούς, αν και στην πραγματικότητα η έμπνευση για τη 49χρονη παραγωγό προέκυψε από τον συλλογισμό ενός καθημερινού, εργαζόμενου κοριτσιού της φάρμας, με λερωμένη ενδυμασία.

Τέτοιες σπαρταριστές ονομασίες, που σήμερα αφθονούν στην αμερικανική αγορά, αποτυπώνουν ένα κλίμα χαράς και εργασίας, το οποίο έχει απήχηση στον καταναλωτή.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki