Το 9° Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΥΟΕΒ

Το 9ο Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΥΟΕΒ
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους ΟΕΒ, η δυνατότητα υπαγωγής στο νέο ΕΣΠΑ των έργων ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των Εγγειοβελτιωτικών Έργων και η δυνατότητα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των θεμάτων που θα απασχολήσουν το 9ο Εθνικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΠΟΥΟΕΒ). Το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη και το Σάββατο 1η Οκτώβρη 2016, στην Τοπική Κοινότητα Γέργερης (Δημοτική Ενότητα Ρουβά) του δήμου Γορτύνας, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στην Κρήτη.

«Ήδη το Υπουργείο έχει ενσωματώσει στο σχέδιο νόμου αρκετές από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας που έχουν κατατεθεί, όμως απομένουν αρκετά θέματα που  πρέπει να συμπληρωθούν και να διορθωθούν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΥΟΕΒ.

Την δεύτερη ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου, όπως σημειώνεται, θα δοθεί η δυνατότητα να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων της ευρύτερης περιοχής αλλά και η παρουσίαση του υδάτινου δυναμικού και των εγγειοβελτιωτικών έργων της περιφέρειας, που φιλοξενεί το Εθνικό Συμβούλιο, ώστε η γνώση αυτή να μεταφερθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό καλούν τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο κ. Σχοιναράκη Νικόλαο, να ορίσουν από έναν εισηγητή για την δεύτερη ημέρα του Συμβουλίου αναδεικνύοντας τα συνολικά προβλήματα της Περιφέρειας Κρήτης και των ΤΟΕΒ της περιοχής αντίστοιχα, ώστε να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του Συμβουλίου.

-Διαφήμιση-