Μεγάλη Βρετανία: Το αγαπημένο μέγεθος του Τσώρτσιλ επιστρέφει

tsortsil-megethos-mpoukali-krasi

Με την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ να είναι θέμα χρόνου, τα μπουκάλια σαμπάνιας μικρότερου μεγέθους (568 mL) είναι έτοιμα να κάνουν την ολική επαναφορά στα ράφια των βρετανικών καταστημάτων λιανικής. Το αγαπημένο μέγεθος του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ουίνστον Τσώρτσιλ, είναι έτοιμο να επανακάμψει 50 χρόνια μετά την απαγόρευσή του από τις Βρυξέλλες.

Η χρηστικότητα του συγκεκριμένου μεγέθους έγκειται στο γεγονός ότι παρέχει τέσσερα αντί για έξι ποτήρια σαμπάνιας, καθιστώντας ευκολότερη την άμεση -και όχι με δόσεις- κατανάλωση ενός μπουκαλιού σε σχέση με το στάνταρ μέγεθος.

Ο Τσώρτσιλ θεωρούσε ότι αυτό ήταν το «ιδανικό μέγεθος» για ένα άτομο που βρισκόταν στο σπίτι του ή για ένα ζευγάρι που είχε βγει για να δειπνήσει, καθώς τα τέσσερα ποτήρια συνεπάγονταν λιγότερες πιθανότητες να υπάρξει περίσσευμα στο μπουκάλι στο τέλος της βραδιάς.

Όπως είχε πει και ο ίδιος: «H Κλημεντίνη [η σύζυγός του] πιστεύει ότι ένα γεμάτο μπουκάλι είναι πάρα πολύ για εμένα. Αλλά κι εγώ ξέρω ότι μισό μπουκάλι δεν είναι αρκετό για να πειράξει το μυαλό μου. Μια αυτοκρατορική πίντα [568 mL] είναι ιδανικό μέγεθος για έναν άνθρωπο σαν κι εμένα. Ευχαριστεί όλους, ακόμα και τον παραγωγό».

Η αγγλική επιχείρηση οινοπαραγωγής Rathfinny Estate, που εδρεύει στο Σάσσεξ, έχει ήδη εμφιαλώσει πάνω από 800 μπουκάλια που περιέχουν σαμπάνια Blanc de Noirs του 2015, τα οποία θα είναι έτοιμα προς κατανάλωση το επόμενο έτος.

Έτσι, με την ολοκλήρωση του Brexit, η επιχείρηση θα διαθέτει το εν λόγω μέγεθος στην αγορά για πρώτη φορά από το 1973, όταν η απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα σήμανε και την απαγόρευσή του.