Το Βερολίνο επικύρωσε την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Το Βερολίνο επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Οι Γερμανοί βουλευτές επικύρωσαν ομόφωνα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι στο Παρίσι για το κλίμα, ένα κείμενο που η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς χαρακτήρισε «μεγάλη ένδειξη ελπίδας» για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Την Τετάρτη, άλλες 31 χώρες επικύρωσαν την συμφωνία αυτή, που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι και θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από φέτος.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Η φιλόδοξη συμφωνία προβλέπει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση με το επίπεδο όπου βρισκόταν κατά την προβιομηχανική εποχή.

Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από 55 χώρες που, όλες μαζί, να είναι υπεύθυνες για το 55% των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μέχρι στιγμής την έχουν επικυρώσει 60 χώρες, οι οποίες όμως είναι υπεύθυνες για το 48% των εκπομπών.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές, συνέβαλαν στην επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς την επικύρωσαν ταυτόχρονα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι βουλευτές των Πρασίνων στη Γερμανία ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομίας, Γεωργίας και Μεταφορών να χαρακτηρίσουν την προστασία του κλίματος καθήκον όλης της κυβέρνησης και «να μην υποκύπτουν στα συμφέροντα των λόμπι», όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους, ο Άντον Χοφράιτερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές