Το «Βραβείο Ελευθερίας-freedom award 2016» στην Λέσβο

Το «Βραβείο Ελευθερίας-freedom award 2016» παρέλαβε ο Δήμαρχος Λέσβου

Το φετινό «Βραβείο Ελευθερίας – freedom award 2016» παρέλαβε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στην ετήσια εκδήλωση της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (International Rescue Committee) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Waldorf Astoria στην πόλη της Νέας Υόρκης. Σε μια εκδήλωση που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια Αλ – Αμπντουλάχ, ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutteres, οι ηθοποιοί Deborah Ayorinde, Lauren Adams και Demi Grace Ayorinde καθώς και γνωστοί επιχειρηματίες, ο κ. Γαληνός παρέλαβε από τον κ. Gutteres και τον Διευθύνοντα σύμβουλο της IRC Tracy R. Wolstencroft την τιμητική αυτή διάκριση «ως εκπρόσωπος των κατοίκων της Λέσβου που συντάραξε τον κόσμο τους περασμένους μήνες με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη που έδειξε σε ανθρώπους που έψαχναν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Wolstencroft.

«Στο πρόσωπο του κ. Γαληνού βλέπουμε τον κάθε κάτοικο της Λέσβου που ανταποκρίθηκε με συμπόνια και πραγματική φιλοξενία προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μετατρέποντας το νησί της Λέσβου σε ένα νησί ελπίδας, αλληλεγγύης και ειρήνης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνον Σύμβουλος της IRC.

Ο κ. Γαληνός παραλαμβάνοντας το βραβείο ελευθερίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τους τελευταίους 20 μήνες περισσότεροι από 900.000 πρόσφυγες πέρασαν από τη Λέσβο. Εν μια νυκτί, η Λέσβος έγινε η γη της ελπίδας για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και η τοπική κοινωνία έγινε το παγκόσμιο παράδειγμα συμπόνιας και αλληλεγγύης. Από τις γιαγιάδες που τάιζαν μικρά παιδιά μέχρι τους ψαράδες που άφηναν τη δουλειά τους για να σώσουν ανθρώπους, οι άνθρωποι της Λέσβου με κάνουν να είμαι περήφανος που είμαι Δήμαρχος αυτού του νησιού. Όλοι οι κάτοικοι των χωριών έγιναν εθελοντές, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, οι γιατροί, οι εστιάτορες, οι ψαράδες και τόσοι άλλοι απλοί πολίτες έδειξαν την ανθρωπιά τους όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την τραγωδία».

Πηγή: ΑΠΕ