ΤΟΕΒ Πηνειού και αγρότες Παρακάρλιων, έλαβαν διαβεβαιώσεις για άμεση και γενναία στήριξη

Πολύωρη συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και παραμένουν άλυτα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΟΕΒ Πηνειού στη Λάρισα, μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και Επιτροπής πλημμυροπαθών από τα παρακάρλια με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας-Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι των πλημμυροπαθών αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν, καθώς η πορεία αποκατάστασης των ζημιών αλλά και καταβολής των αποζημιώσεων δεν είναι ικανοποιητική, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η υπομονή τους αρχίζει να εξαντλείται. Γι΄αυτό και η σθεναρή παρουσία τους στο μπλόκο του Πλατυκάμπου. Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνονταν προ ημερών στη Βουλή, αλλά δυστυχώς η προγραμματισμένη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί με θέμα «την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία» αναβλήθηκε, λόγω ασθένειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημείωσε  όμως ότι ενισχύθηκαν οι Επιτροπές που ελέγχουν τα δικαιολογητικά των φακέλων που έχουν υποβληθεί για αποζημίωση και οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν μέσα Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού υπενθύμισε ότι «ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν τα αρδευτικά δίκτυα, καθώς πλησιάζει η περίοδος σποράς των εαρινών καλλιεργειών και θα πρέπει να δοθούν διαβεβαιώσεις στους παραγωγούς για ομαλή αρδευτική περίοδο».

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι έχουν καθορισθεί τα ποσά αποζημίωσης -ενίσχυσης των πληγέντων Οργανισμών και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους ξανά για την προσεχή Τρίτη.