Με τρακτέρ και συλλαλητήριο οι αγρότες απέτρεψαν τον επίσημο εορτασμό στο Κιλελέρ

Με συλλαλητήριο και τρακτέρ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας απέτρεψαν τη διενέργεια της επίσημης εκδήλωσης εορτασμού της επετείου του Κιλελέρ, που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Κιλελέρ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο χώρο του μνημείου δεν προσήλθε o υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτης, αν και είχε ανακοινωθεί η παρουσία του, ενώ ο περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας προσήλθε στο μνημείο, αλλά αποχώρησε, δηλώνοντας ότι στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, αλλά διαφωνεί με τον αποκλεισμό του μνημείου. Έτσι η κατάθεση στεφάνων έγινε μόνο από τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο. «Απαιτούμε ικανοποίηση των αιτημάτων των μπλόκων από την κυβέρνηση, ο αγώνας επιβίωσης συνεχίζεται», δηλώνουν οι αγρότες. Οι αγρότες προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να περιφρουρήσουν, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας «τον πραγματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δενδροκαλλιεργητές της Αγιάς Λάρισας έριξαν μήλα, διεκδικώντας να αποζημιωθούν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» καθώς ο ΕΛΓΑ τους έχει αποκλείσει. Οι αγρότες διαμηνύουν προς την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη δημοτική αρχή ότι θέλουν λύσεις στα προβλήματα και όχι ευχολόγια. Στην εκδήλωση παρέστη η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.