Θανάσης Τσιοτίνας: Ώρα να μπούμε στη νέα εποχή

7h-ellinogermaniki-sineleusi
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ιδιαίτερα προβληματισμένος αλλά και ικανοποιημένος, από την ποιότητα πληροφόρησης που εισέπραξε, επέστρεψε από τη Γερμανία ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αρκαδίας, Θανάσης Τσιοτίνας, που εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) στην 7η Ελληνογερμανική συνέλευση.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες της συνέλευσης, ο Θανάσης Τσιοτίνας ανέφερε ότι «ο σκοπός της 7ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης ήταν κυρίως η τοπική αυτοδιοίκηση και ο αγροτικός τομέας μέσα από τους συνεταιρισμούς.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τα συμπεράσματα που βγήκαν, μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε, αφορούν τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας και πώς μπορούν αυτές να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα». Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν και το θέμα του οικονομικού ελέγχου των συνεταιρισμών.

Διαφορές

Μέσα από μία συζήτηση που διήρκεσε αρκετά, με κατάθεση εντυπωσιακών στοιχείων, έγινε σύγκριση του τρόπου ελέγχου των γερμανικών και των ελληνικών συνεταιρισμών. «Οι θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των συνεταιρισμών των δυο χωρών είναι το ότι οι μεν Γερμανοί έχουν σταθερούς νόμους όσον αφορά τους συνεταιρισμούς, οι δε Έλληνες έχουν αλλάξει 6 νόμους και ένα προεδρικό διάταγμα από το 1979 μέχρι σήμερα», τονίζει ο κ. Τσιοτίνας.

Κλείνοντας την συζήτηση για τις εργασίες, μας ανέφερε ότι «μέσα από αυτήν τη διαδικασία, στη Γερμανία αποκτήσαμε πολλές εμπειρίες, οι οποίες όμως για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα. «Πρέπει ως παραγωγοί να μπούμε στη νέα εποχή της ευφυούς γεωργίας και της τεχνολογίας για να μπορέσουμε να σταθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο στην αγορά», κατέληξε.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress